IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР получава допълнително 10 млн. лв. заради новите лични документи

Изтичат сроковете на документите на над 2 млн. българи

13:08 | 20.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи от до 10 млн. лева по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. Средствата са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. 

Припомняме, че през тази година изтича валидността на над 2,2 млн. лични документи на български граждани. Заради това се очаква службите по издаването им да бъдат претоварени, а МВР вече отвори допълнителни приемни и създаде мобилни групи, които посещават работни места в големи компании и държавни институции, където има голям брой служители с изтичащи документи.

Заради противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на коронавируса в края на март правителството удължи с 6 месеца валидността на личните карти и свидетелстата за управление на МПС, които изтичат в периода от 13 март 2020 г. до 31 октомври 2020 г. Целта бе да няма струпване на хора и опашки пред гишетата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още