IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови процедури за 400 млн.лева започват по ОП „Иновации и конкурентоспособност"

„Национална компания индустриални зони“ и Областна администрация – Ловеч ще привличат инвеститори в икономическата зона на региона

20:17 | 02.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

До края на годината по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК)  ще стартираме процедури за около 400 млн. лева, от които ще могат да се възползват българските компании.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на форум „Индустриалните зони – ключът към икономически растеж на регионите“, който се проведе в Ловеч, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

В рамките на събитието изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес и областният управител на Ловешка област Георги Терзийски подписаха меморандум за сътрудничество.

По думите на Емил Караниколов с меморандума се продължава политиката на правителството за преодоляване на дисбалансите в регионите като се създават индустриални зони в цялата страна.

Съгласно меморандума Областна администрация-Ловеч и “Национална компания индустриални зони” ще работят съвместно за привличане на инвестиции и за обособяване на икономическа зона в града при конкретен интерес от инвеститори.

Ловешка област ще получи възможност нейният терен да се популяризира и предлага на инвеститори и да осъществи „ад хок“ проект за развитие на терена за индустриални цели.

Подписването на меморандуми за сътрудничество с общините е част от стратегията на „Национална компания индустриални зони“ да развива индустриални зони като механизъм за насърчаване на икономическото развитие, като чрез тях предлага на инвеститорите индустриални терени в различни локации в цялата страна.

До момента „Национална компания индустриални зони“ има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, Горна Оряховица, както с Областна администрация – Кърджали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още