IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрени са 19,6 млн. лв. за увеличение на заплатите в Спешна помощ

Промяната на възнагражденията е наложителна при изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ

16:01 | 20.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 19,6 млн. лв., с които се предвижда увеличаване на възнагражденията на персонала в центровете за спешна медицинска помощ и средства за спешните отделения в лечебните заведения за болнична помощ, финансирани по реда на Методиката за субсидиране на лечебните заведения за 2018 г. 

Средствата се отпускат във връзка със заложените цели в Концепцията за развитие на системата за спешна медицинска помощ, съобщават от правителствената пресслужба.

В Концепцията за развитие на системата за спешна помощ е заложено подобряване на структурата на системата чрез интеграция на двете й основни части - извънболнична и болнична спешна медицинска помощ.

Изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ представлява структурна промяна, която налага и промяна на разходите за персонал.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още