IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът търси инвеститори в автомобилния сектор от Южна Корея

Борисов и министри ще посетят Центъра за научноизследователска дейност на "Hyundai Motor Group"

13:27 | 24.09.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България търси големи инвеститори от автомобилния сектор на Южна Корея. Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Сеул в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни, съобщава bTV.

Официалното посещение в Южна Корея е първото на български министър-председател.

По време на визитата е планирано посещение на Центъра за научноизследователска дейност на компанията Hyundai Motor Group.

За интерес у нас на автомобилен концерн от Южна Корея се заговори в края на миналата година.

През август министърът на икономиката Емил Караниколов се върна от Южна Корея с надежда страната ни да успее да привлече големи инвестиции на стойност 1,5 млрд долара.

Водената от Борисов делегация ще има срещи и с премиера на Ли Нак-йон и с президента Мун Дже-ин.

От София съобщават, че целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея, политическия, икономическия и културния диалог. А от южнокорейското външно министерство посочват, че Борисов и Мун Дже-ин ще препотвърдят подкрепата си за корейския мирен процес.

В българската делегация са и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов, министрите на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов, допълва БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
Бащицата на място да преговаря с хюндай , мдааа ... жалко , че нещата с шкода не се получиха , щото се намесиха големите клечки от vw ... хубаво щеше да е европейска фирма , ама каквото такова . корейците обаче имат по стегната верига на доставките , мдааа ... с тех по-сложно , но не е невъзможно . бъдещето ще покаже ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още