IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов обеща подкрепа за съставянето на правителство

Той написа, че ще направи всичко възможно, което зависи от него, за съставянето на кабинет

22:35 | 16.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че се е срещал с лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев и им е обещал подкрепа за съставянето на правителство, пише Dnes.bg.

"Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите - “Продължаваме промяната", написа Трифонов в своя профил във Facebook.

"Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се - всичко, което зависи от мен и от "Има такъв народ", за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят", написа още Трифонов.

По-рано днес Кирил Петков, лидерът на политическата формация „Продължаваме промяната“, която спечели изборите, заяви, че България има нужда от коалиция и не може да си позволи нови избори.

По думите му приоритет в разговорите за съставяне на коалиция ще е силен антикорупционен орган и прокуратура, която да работи независимо.

Петков уточни, че още днес започват разговорите на „Продължаваме промяната“ с другите лидери. Веднага след изборите той уточни, че ПП планира да преговаря с Демократична България, БСП и „Има такъв народ“.
„Идеята ни е да направим нов процес на дискусия. Вярвам, че имаме доста неща, които ни обединяват“, коментира Петков днес. „Имаме много общи теми, включително и с ИТН“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още