IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализираният съд с трети опит да реши дали да отстрани Иванчева

Задържаният кмет на „Младост“ обвини прокуратурата, че манипулира доказателства

18:26 | 07.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Специализираният апелативен съд даде ход по същество на делото за  окончателно отстраняване от кметския пост на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника  й Биляна Петрова, съобщава БНР. Това е трети опит. Според прокуратурата, въпреки че е от почти два месеца в ареста, Иванчева продължава да управлява повереният ѝ район.

Преди началото на съдебното заседание Петрова каза пред медиите, че имало подменени доказателства от СРС-та и обясни, че текстът е подобен, но има подмяна на репликите, които уличават свидетеля Александър Ваклин. На няколко пъти двете подсъдими влязоха в спор със съдебния състав и бяха предупредени, че ще бъдат санкционирани. 

"Започвам да се чувствам добре, че съм в ареста, защото така поне е гарантиран животът ми", каза още Петрова, цитирана от БТА. Тя  се отказа от адвокатите си само за днешното заседание, защото искала служебният адвокат да я представлява, тъй като държавата му била платила. Тя поиска делото да се отложи, заради подмяната и за да могат да препишат СРС-тата на ръка.

Традиционно Петрова и Иванчева дойдоха по-рано, за да коментират пред журналисти онова, което са прочели през последните няколко дни. Този път обаче ръцете им бяха с белезници, за да не могат, както казаха те, да покажат онова, което са преписали в секретното деловодство, докато са се запознавали със СРС-та, уточнява Националното радио. 

Заседанието на Специализирания апелативен съд тече и в момента, но със сигурност няма да има повече отлагане. Очаква се до края на деня да стане ясно дали Десислава Иванчева и Биляна Петрова окончателно ще бъдат отстранени от постовете им. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още