IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържан е директорът на Басейнова дирекция-Пловдив

При акция на прокуратурата са изнесени кашони с документация

12:32 | 24.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Прокуратура</em></p>

Снимка: Прокуратура

Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Източнобеломорски район. Задържана е директорката инж. Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус, съобщава БНР.  

При акцията са били изнесени кашони с документация. На излизане от сградата прокурор Марин Пелтеков от Окръжна прокуратура Пловдив е отказал да коментира темата, а пр-ът на Басейнова дирекция Лиляна Барганова съобщи, че няма информация за какво е задържана директорката и че продължават да работят. 

Малко след това на сайта на прокуратурата се появи съобщение, че по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив за извършено длъжностно престъпление служители на отдел „Икономическа полиция“ – Пловдив  "извършват процесуално-следствени действия  - претърсвания, изземвания, разпити на свидетели и др. в сградата на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, гр. Пловдив и на други места, с цел документиране на деянието".

Прокуратурата потвърждава информацията, че е задържан директорът на Басейнова дирекция „Изгочнобеломорски район“, гр. Пловдив, за 24 часа. Очаква се утре, 25 февруари, да бъде предоставена допълнителна информация на медиите по досъдебното производство. 

Припомняме, че преди дни бе установено завишено количество цианиди в реките Юговска и Чепеларска.

Предварителните данни сочат, че замърсяването е 20 пъти над нормата. Проверката, която беше извършена от РИОСВ и Басейнова дирекция, беше разпоредена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още