IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строеж на завод за производство на самолетни части край Пловдив

Инвестицията на френска компания е за 11 млн. евро

17:39 | 27.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Започва изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив, съобщават от Министерството на икономиката.

Днес беше направена първа копка за построяването на завода на френското предприятие „Латекоер“ в индустриална зона „Марица“.

За България е голямо признание, че компания от световно ниво ще работи в страната и ще установи производството в един от най-високотехнологичните и бързо развиващи се сектори, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в церемонията.

На първия етап инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“, посочи, че площта на завода ще бъде 5 хил. кв. метра, а през първите 3 години инвестицията ще достигне 15 млн. евро, като 200 работници ще започнат първоначално и се обмисля увеличаване на капацитета спрямо поръчките за „Еърбъс“.

„В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни той.

Френската компания е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании като „Еърбъс“, „Боинг“ и др.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още