IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nexo подпомага засегнатите в Украйна с първоначално дарение от 100 хил. долара

През следващите 30 дни Nexo се ангажира да добави 100% към всички дарения на своите потребители и 200% към даренията на екипа си

15:29 | 04.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Светът продължава да изжиявава шока от трагичния развой на събитията и човешките страдания в Украйна. Наред с това се утвърждава разбирането, че мирът в Европа не е даденост, а плод на горчив исторически опит и систематични усилия на европейските нации да го отстояват.

Преживяното последната седмица е болезнено напомняне, че достъпът до независима, трансгранична, резистентна на цензура финансова система е жизненоважен за свободните общества. Нашето убеждение е, че само блокчейн технологиите безусловно предоставят такъв и ние в Nexo ще продължим активно да бъдем част от достигането на решенията му до хората. 

Екипът на Nexo не може да стои безучастно в тези трагични времена и подкрепя украинския народ в неговите изпитания. Днес поставихме началото на своята хуманитарна подкрепа с първоначално дарение от 100 000 долара.

През следващите 30 дни Nexo се ангажира да добави 100% към всички дарения на своите потребители и 200% към даренията на екипа си към официалните Bitcoin, Ethereum, Tether и Polkadot адреси, предоставени от правителството на Украйна, до общата сума от 500 000 долара принос от наша страна.

Nexo ще продължи да следи отблизо ситуацията и ще предприеме всички необходими последващи действия в посока подпомагане на засегнатите чрез всички възможни форми на хуманитарна помощ – финансова, материална и логистична – както и чрез създаване на възможности за професионална реализация и осигуряване на трайно убежище извън пределите на Украйна за нуждаещите се.

"Не можем да си представим страданията, които потърпевшите от случващото се в Украйна преживяват. Сега е време за човечност и съпричастност. Най-добрият начин да направим това за нас в Nexo е да използваме силата на криптовалутите. Отправихме своя апел към потребителите на платформата ни да дадат своята подкрепа като ние ще надградим техните усилия."

Надяваме се, че нашите действия ще вдъхновят възможно най-широк кръг от компании и личности да дадат своя принос по начин и в размер, които преценят за правилен.

Бъдете в безопасност, грижете се един за друг – заедно за свободата и мира,

Екипът на Nexo

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още