Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Швеция очаква туристически бум

Слабата крона и топлото време ще насърчат туризма в страната

Швеция очаква туристически бум

Снимка: Pixabay

Scandic Hotels Group очаква, че горещото лято и слабата крона ще ѝ помогнат да напълни празните си места след хотелския бум в Стокхолм, пише Bloomberg.

Откриването на редица големи хотели в Стокхолм миналата година, включително At Six на Nordic Choice Hotels и Downtown Camper на Scandic, доведе до прекомерно предлагане в шведската столица. За Scandic, най-големият хотелски оператор в скандинавския регион, това доведе до натиск върху резултатите и предупреждение за печалбата ѝ по-рано тази година. Но нещата се оправят според главния изпълнителен директор Ивън Фриденберг.

"Ние сме много оптимистични, че голяма част от увеличението на капацитета, което видяхме, ще бъде абсорбирано тази година“, коментира той в интервю. „Увеличаването на капацитета е относително ограничено“.

Това започва да се отразява в ключовите данни за индустрията. Въпреки че приходите от отворените стаи на пазара са се свили със 7,7% в Стокхолм през първото тримесечие, се очаква спадът за първите пет месеца на годината да се е забавил до 3,5%. Очаква се това подобрение да продължи и през годината.

"Ако търсенето се запази и получим допълнителна помощ от валутните курсове и времето, смятам, че приходите от налична стая през 2018 г. могат да се запазят почти същите като миналогодишните“, посочва той.

Шведската крона пое надолу тази година спрямо основните валути, след като централната банка на страната даде сигнал, че не бърза да повиши основните лихвени проценти. Това не само значи, че на шведите им е по-скъпо да пътуват в чужбина, но прави визитите на чужденци по-евтини. И двете могат да помогнат за запълването на хотелските стаи в Стокхолм.

Необичайното слънчево и топло време в Швеция през последните няколко месеца също вероятно ще помогне на Scandic, твърди Фриденберг. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
12
 
1
преди 8 месеца
Швеция очаква туристически бум ...

Туристически с тюрбани и фереджета.
Бум - от другаря Макаров и сеньор Берета и мистър Колт. Ако се разровят и там, де полиция не стъпва, другаря Калашников ще има думата!

Още от На път
Туристическите такси в битка с тълпите посетители