Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Печалбата на Bank of America е спаднала наполовина през второто тримесечие

Печалбата на Bank of America е спаднала наполовина през второто тримесечие

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Bank of America Corp  отчете спад от над 50% в печалбата си за второто тримесечие в четвъртък. Въпреки това банката отдели резерви за справяне с потенциална вълна от неизпълнение поради коронавирусната криза, равни на половината от тези на свои конкуренти.

Нетната печалба на компанията е спаднала до 3,28 милиарда долара, или 37 цента на акция, за тримесечието, приключило на 30-и юни, от 7,11 милиарда долара, или 74 цента на акция, година по-рано, информира Ройтерс.

Анализаторите обаче очакваха печалба от 26 цента на акция, според Refinitiv.

Резервите на заемодателя включват 4 милиарда долара за покриване на очакваните загуби от неизпълнение на кредити заради икономическото въздействие на коронавируса.

Още по темата

Три от най-големите американски банки заявиха във вторник, че са заделили около 28 милиарда долара за загуби, което напомни, че най-лошото от икономическото въздействие на пандемията от коронавирус все още предстои.

„Силните резултати на капиталовите пазари осигуриха важен противовес на влиянието от COVID-19 върху нашия потребителски бизнес“, каза главният изпълнителен директор Браян Мойнихан, като нарече тримесечието „най-бурният период от Голямата депресия“.

Нетната печалба на звеното за глобалните пазари на банката е нараснала с 81% до 1,9 милиарда долара.

Нетният лихвен доход (НЛД), ключова мярка за това колко банки могат да извлекат от своите кредитни дейности, обаче беше подложен на натиск от пандемията, тъй като Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти до почти нулеви нива. НЛД на Bank of America е спаднал с 11% до 10,8 милиарда долара.

По статията работи: Радостина Ивчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 2 месеца
Като цяло бамките в САЩ се представиха прилично.

Още от Начало
САЩ и Гърция призоваха за мирно разрешаване на споровете в Средиземноморието