IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишения на борсите в Азия заради силни отчети от Япония

Добрите корпоративни новини от Япония надделяха над страховете за бъдещето на еврозоната

12:04 | 10.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Повишения на борсите в Азия заради силни отчети от Япония

Борсовите индекси в азиатско-тихоокеанския регион напреднаха в днешната търговска сесия, за което допринесоха добри новини от японския корпоративен сектор. Те успяха да надделеят над отново набиращите сила спекулации за бъдещето на еврозоната, пише Bloomberg.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 0,1 на сто до 138 пункта днес, като съотношението печеливши/губещи измежду компонентите му бе приблизително равно.

След поредица добри отчети и ръст на капитализацията на водещи компании като Sumimoto Heavy Industries и Toshiba, основният индекс на борсата в Токио – Nikkei 225, приключи с ръст от 0,3 на сто до 9 819 пункта. Отчетът на Sumimoto показа 27% по-висока от очакваната печалба, докато Toshiba обяви очаквания за рекордна печалба.

В Китай CSI 300 се повиши с 0,75 на сто до 3 153,22 пункта. Това се случи на фона на новия рекорд на китайския износ, който доведе и до ново поскъпване на местната валута. Според анализатори увеличаването на износа ще убеди властите в страната, че е редно да позволят на юана да поскъпне още.

Днес пазарите в Хонконг и Южна Корея останаха затворени. В Сингапур и Индонезия пък бичите настроения надделяха и водещите индекси на двата пазара напреднаха съответно с 0,8 и 0,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още