IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът обяви наследниците на тримата министри, подали оставки

Оставките на регионалния, транспортния и вътрешния министър ще бъдат внесени в НС в четвъртък

11:55 | 10.09.18 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Управляващите се разбраха за оставките на подалите оставки трима министри.

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента, политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет. Борисов добави, че се радва, че и тримата министри са получили добри оценки за работата си, съобщава Нова телевизия. 

Премиерът съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души.

"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели - за Министерството на транспорта - досегашния заместник-министър на икономиката Александър Манолев, за министър на вътрешните работи - главния секретар Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова, която сега е депутат и бивш зам.-кмет на Враца", каза още той. 

  

"Аз съм поел ангажимент да събираме коалиционния съвет при всички важни теми. Надявам се спекулациите да спрат", добави още Борисов.

Премиерът добави, че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени.

Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да се направят, че нищо не се е случило.

"Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", каза още той.

До рокадите в правителството се стигна след тежката катастрофа с автобус край Своге, която отне живота на 17 души. След трагедията премиерът поиска министрите на вътрешните работи, на транспорта и регионалното развитие да поемат отговорност и да се разделят с постовете си. Така тримата министри – на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски, подадоха оставки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Не съм несъгласен с написаното. Точно обратното. Ясно ми е каква е идеята с акцентирането. Ама ако 50%+ ти е само акцентиране в един пост, както ти казах резултата е обратен. Просто отвращава и съм по-склонен да не ти чета поста и просто да го подмина. Което и обичайно правя.Иначе и написаното с л****** в тоалетната се чете, ама не е приятно нали?Иначе, си помисли добре за ДРЕБНАВОСТ и кой си мисли, че е повече от другите. Ако не носиш на елементарни забележки (и то верни), то това не говори много добре за теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Писането с главни букви , както и повдигането на текста с тъмни букви или подчертаването са форма на акцентиране насочваща вниманието точно върху ПРОБЛЕМА!!В ОТНОШЕНИЕТО ТИ КЪМ ФОРМАТА НА ИЗРАЗЯВАНЕ НА МИСЪЛТА ОТКРИВАМ НЯКАКВА НЕПОНЯТНА РАЗДРАЗНИТЕЛНОСТ.Ако има да опонираш на изложеното от мен - НАПРАВИ ГО. Иначе бих приел забележката ти като ДРЕБНАВОСТ присъща на хора изживяващи се като РЕЦЕНЗЕНТИ ВЪОБРАЗЯВАЩИ СИ, ЧЕ СТОЯТ С ИНТЕЛЕКТА СИ ПО ВИСОКО ОТ ОСТАНАЛИТЕ.Опонирай ако си в състояние , а не прави констатации какъв е ефекта от написаното с ГЛАВНИ БУКВИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
red6
преди 5 години
Като 60% от поста ти е в UPPER CASE не постигаш желания резултат, по-скоро точно обратното. Да си знаеш де...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 2
крас
преди 5 години
Поздравления на оператора!СНИМКАТА Е ПРЕКРАСНА Гледаш лицата на четиримата от "КОАЛИЦИЯТА" , и оставаш с грешното впечатление, че ни управляват ПАТРИОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!ВСЪШТНОСТ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ТЕЗИ ПАТРИОТИ Е ТОЧНО КАТО НА МЪНИЦИ с които Борисов си прави биологични експериманти подобни на тези на ПАВЛОВ с НЕГОВОТО КУЧЕНЦЕ.В социалната психология със синдрома на кучето на Павлов се означават първосигналните действия при индивиди, основани не на интелекта и РАЗУМА, а на асоциацията.Не питам какъв инструмент е използвал БОРИСОВ за да изгради тези АСОЦИАЦИИ в трите индивида стоящи до него но си мисля, че не е необходимо да си много прозорлив за да се досетиш. Познайте под какво въздействие СИДЕРОВ назначи човека на ПЕЕВСКИ за министър на ИКОНОМИКАТА , от квотата на АТАКА?!!ПРИ СИДЕРОВ ВЕЧЕ ИМА ИЗГРАДЕН ИНСТИНКТ , КОЙТО СЕ ЗАДЕЙСТВА ПРИ ПОДОБНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ. ТОЙ ДОРИ Е ЗАБРАВИЛ КАКВО Е ПЯЛ И КАКВО Е ГОВОРИЛ ЗА ГЕРБ И ВОДАЧА ИМ. СПОМНЯМ СИ ХИМНА НА ПАРТИЯТА НА ПАРТИЯТА НА ТОЗИ "ПАТРИОТ" В КОЯТО СЕ ПЕЕШЕ: "Държавата ни горда сега е на коленеГЕРБЕРИ КРАДЛИВИ говорят за пестенеНищо вече няма в български ръцеСАМО ТОЙ ОСТАВА ДА ГИ НАСМЕТЕ"Този "ТОЙ", който щеше да насмита "ГЕРБЕРИ КРАДЛИВИ" сега гледа умно като КУЧЕТО НА ПАВЛОВ и ако го попитате на какво се дължи това НЕГОВО РАЗДВОЯВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА мисля, че няма да бъде в състояние да ви отговори.ПИТАМ СЕ , дали това поведение на Сидеров е в резултат на ГЕНЕТИЧНА ОБРЕМЕНЕНОСТ И ШИЗОФРЕНИЯ , или пък е придобито в резултат от експеримента който Борисов прилага не само към въпросните "ПАТРИОТИ" но и към всички негови БИВШИ партньори каквито бяха ДСБ, СДС и подобия смешници. ЕКСПЕРИМЕНТА НА ПАВЛОВ С КУЧЕНЦЕТО Е ДОБЪР ПРИМЕР ЗА ТОВА КАК СЕ РАЖДАТ, КАК СЕ ОПИТОМЯВАТ И КАК УМИРАТ ПОЛИТИЦИ КАТО ТЕЗИ ТРИМАТА СТОЯЩИ ОТДЯСНО НА БОРИСОВ.На тях Вечна им памет!ПРИ ОПОЗИЦИЯТА НЕЩАТА СА СВЕДЕНИ ДО НИВОТО НА СЕЛСКА СЕДЯНКА, при която ТОЙ казва , а ТЯ му отговаря. НИТО ДУМА , НИТО РЕД ЗА НЯКАКВА ПРОМЯНА И РЕФОРМА. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАВЕСИТЕ И ИЗЛЕЗНАТ НАЯВЕ КУКЛОВОДИТЕ НА ЦЯЛОТО ТОВА ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, което започна да става не само скучно и тягаво , но и жестоко драматично за цели части от ДЪРЖАВАТА в които хората търсят спасение бягайки в чужбина като при БЕДСТВИЕ. Някой беше казал, че ЩАСТИЕТО НА ЕДНИ СЕ ГРАДИ ВЪРХУ НЕЩАСТИЕТО НА ДРУГИ. НИМА Е ДОПУСТИМО ЕДНА ТЪНКА ПРОСЛОЙКА В ОБЩЕСТВОТО ДА НИ РАЗИГРАВА КАТО НЯКОЛКО МИЛИОНА МИШЛЕТА ??НАРОД ЛИ СМЕ ИЛИ ***??Това ще попитам и ще свъша!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
toto 2
преди 5 години
Кога ,ряза лентичките ,най-отпред се пъчи ,а сега трябват "бушони" ...Изучил се е нашия МП по демагогия има Отличен 6
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
Иван Митев
преди 5 години
При наличното пренебрегване, че работата на Централна банка е без защита срещу щети, (независимо кои са министрите, при достатъчно време) Министерският съвет е с провал.При условия с допусканата държавна грешка министрите, колкото повече работят за икономически растеж, толкова щетите са по-големи.Само при Централна банка със защита срещу щети е възможно правителство с устойчив успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Орел рак и щука се впрегнали в кола..... Познаите до къде ще стигне каруцата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
ezdachat
преди 5 години
ПОредният анализатор, който явно пише на контра, като си изсмуква нещата от пръстите след няма какво съществено да каже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още