Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Доверие Обединен Холдинг" отчете загуба през първото тримесечие

В същото време приходите записват леко повишение

"Доверие Обединен Холдинг" отчете загуба през първото тримесечие

Снимка: Pixabay

"Доверие Обединен Холдинг" отчете загуба в размер на 987 хил. лв. през първите три месеца от годината и ръст на приходите от 4% на годишна база до близо 28 млн. лв., показва консолидираният отчет на компанията към 31 март, разпространена чрез БФБ - София.

Нетните приходи от продажба на продукция нарастват със 107% до 1,4 млн. лв., като на шивашка индустрия се падат 123 хил. лв.(8,82%),  производството на грозде и вино - 533 хил.лв. (38,21%) и производството на перилни препарати и битова химия - 739 хил.лв. (52,97%).

Нетните приходи от продажба на стоки се увеличават с 14% до 18,2 млн. лв., като за търговията на дребно се падат 99,92% от общия дял.

Доверие Обединен Холдинг АД
При продажбата на услуги се отчита спад на приходите с 19% до 8,4 млн. лв.

В своята петгодишна прогноза „Доверие Обединен Холдинг“ допусна слабо нарастване на продажбите по основните елементи през 2018 г.  – продукция без ръст, стоки - с 1%, услуги - с 0,5%. Компанията уточни, че стъпва на консервативно допускане.

Нарастване в стойностно изражение на приходите от продажби със средно 1,5% ще бъде практически равно на очакваната за 2018 г. средна инфлация. Това означава, че в прогнозата не се предвижда практическо нарастване на продажбите в натурални измерители, или това нарастване ще бъде минимално.

Холдингът отчита загуба в размер на 1,47 млн. лв. към 31 март спрямо печалбата от 678 хил. лв. година по-рано, като за притежателите на собствен капитал на предприятието майка загубата е в размер на 987 хил. лв. в сравнение с печалбата от 1,1 млн. лв. година по-рано.

Активите нарастват с 6,2% за трите месеца до март до 204,5 млн. лв. Пасивите набъбват с 13,5% до 96,2 млн. лв.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с близо 12% при пазарна капитализация от 34,662 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX падна до 25-месечно дъно