Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Емисията акции на „Градус“ вече е в системата Xetra

До първичното публично предлагане на производителя на пилешко месо остава по-малко от седмица

Емисията акции на „Градус“ вече е в системата Xetra

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Временната емисия акции с присвоен борсов код GR6T по повод първичното публично предлагане на акциите на „Градус“ АД е налична в инструментна група акции InstrGrp BSE0 в Xetra, съобщават от Българска фондова борса. Самото IPO ще се проведе на 18 и 19 Юни 2018 г. 

Още по темата

IPO аукционът ще протече по следния начин: 

- Pre-trade фаза - от 9:30 часа, като същата ще продължи до 12:00 часа. По време на pre-trade фазата могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”;

- Call фаза - от 12:00 до 16:00 часа. По време на call фазата няма да се визуализира информация за индикативна цена, изпълним обем и излишък. Могат да се въвеждат, модифицират и да се оттеглят поръчки „купува”. От БФБ напомнят, че референтната цена, заявена от водещия мениджър на емисията, е 2,35 лв., която съответно ще служи за проверките за предварителен контрол за приемливост на цените;
 
- Freeze фаза – от 16:00 часа, като в началото на freeze фазата всички поръчки, които са извън ценовия диапазон – 1,80-2,35 лева, ще бъдат служебно изтрити от борсата. Краят на freeze фазата ще настъпи след ръчна намеса от страна на Борсата;

- Фаза за определяне на цената – всички сключени сделки ще бъдат с еднаква цена, която се определя на принципа на най-големия изпълним обем и най-малък излишък в ценовия диапазон от 1,80 – 2,35 лв., определен с условията на първично публично предлагане в проспекта на емитента; 

- Suspended фаза – след края на freeze фазата всички неудовлетворени поръчки ще бъдат изтрити (неизпълнени поръчки “купува” от първия ден от аукциона не се прехвърлят за следващия ден). Финансовият инструмент ще премине във фаза end-trade. 

След приключвате на аукциона отчетът за сделки ще се генерира автоматично, поясняват още от БФБ.

Поръчки за участие в аукциона ще могат да се подават през системата COBOS, както и през платформите за търговия на инвестиционните посредници, в случай че са извършени необходимите настройки. 

Таксата за търговия ще бъде стандартно описаната в Тарифата за таксите на БФБ-София такса за търговия с акции и депозитарни разписки (0,075% от стойността на изпълнената поръчка, но не по-малко от 1 лв., при сделка до 50 000 000 и 37 500 лв. + 0.0375% от горницата над 50 000 000 лв при сделка над 50 000 000). 

Българска фондова борса публикува ръководство за Xetra IPO Аукцион, което е налично на сайта на борсовия оператор.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

18
 
15
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Мързи ме да пиша , ама смятате ли ,че ще спечелите нещо от тези , та чака и с телевизионни реклами непрекъснато да си купите от хартийките им !
Те хубавите неща никога не са за всички , тях просто трябва да ги уцелите или да имате невероятен късмет.
Напомнят ми за едни ЕТРОПАЛ , то бяха лакърдии колко са успешни и какъв лидер са в медицинските изделия , статии и реклами , и разбира се на борсата , а къде са днес ?
То борсата е трагична , при всяка година гордо обявяване на растеж на икономиката , но нищо подобно в реалният свят на борсата , някой яко лъже !
Та ако мислите че ще спечелите от едни пилета не сте съвсем в час , просто ще ви оберат каквото могат !
Не видите ли Софикса да минава 2000 пункта които почти беше достигнал , а 11 години по късно едва крета около 600 с хиляди врътки , няма на какво да вярвате , всеки лъже , маже , дано се измъкне от фалита с паричките на наивниците .
Те МЕКОМ какви резултати обявяваха , какви очаквания , пък накрая пилета Градус ще са като тях .

Още от Новини и анализи
SOFIX изпрати седмицата на червено на фона на отслабваща активност на пазара