IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Феърплей Пропъртис" стартира втората процедура за увеличение с варанти

За инвестициоен посредник е определен „Фоукал Пойнт Инвестмънтс“

16:48 | 13.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка:Alex Kraus/Bloomberg

"Феърплей Пропъртис" стартира втората процедура за увеличение на капитала с варанти. Това става ясно от протокол от проведено на 12 октомври заседание на Съвета на директорите, публикуван в платформата x3news.

Припомняме, че на Общо събрание на 7 октомври притежателите на варанти на "Феърплей Пропъртис" АДСИЦ решиха да упражнят правата по 219 517 800 броя варанти с цел увеличение на капитала на дружеството, което планира да закупи нови недвижими имоти в София. 

Капиталът вече беше увеличен от 33,145 млн. лв. на 45,645 млн. лв. вследствие упражняването на варанти.

На заседанието си на 12 октомври Съветът на директорите е решил да увеличи капитала на "Феърплей Пропъртис", като за инвестициоен посредник е определен „Фоукал Пойнт Инвестмънтс“ АД.

Капиталът ще бъде увеличен чрез издаване на до 219 517 800 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, с номинална стойност 1 лв. всяка, под условие че акциите от увеличението бъдат записани от притежателите им.

Според приетите ред и условия за упражняване на правата единствено притежателите на варианти имат право да записват акции от предстоящото увеличение на капитала на "Феърплей Пропъртис".

Право да участват в учеличението на капитала имат лицата, придобили варианти най-късно 7 дни след оповестяването на решението на СД.

Срокът за упражняване на вариантите е 15 дни, считано от началната дата за упражняването им.

След допускането до търговия акциите от увеличението на капитала свободно ще се търгуват на БФБ.

Свързани компании:

Феърплей Пропъртис АДСИЦ - варанти(FPPW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още