IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не наложи забрана върху търговото на „Дитсманн Енергоремонт"

Цената на една акция е 4,15 лева.

14:14 | 26.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) не наложи окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Дийтсман Н.В.“, Холандия, за изкупуване чрез инвестиционен посредник (ИП) „София Интернешънъл Секюритиз” АД, гр. София, на акции от капитала на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството. Цената на една акция е 4,15 лева. Това става ясно от публикуваните решения от провелото се на 25 април заседание на регулатора.

от тях става ясно още, че КФН е изпратила писмо до „Блексий Ритейл Инвест“ АД, гр. София, с искане да се извършат корекции на документите във връзка с потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия конвертируеми обезпечени облигации, издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до управляващо дружество (УД) „Компас Инвест” АД с искане да се извършат корекции на документите във връзка с издаването на разрешение за организиране и управление на договорен фонд (ДФ) „Компас Евроселект”.

С писмо до „Ай Ти Софт” ЕАД е отправено искане да се извършат корекции на документите във връзка с потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от дружеството.

Регулаторът вписа актуализирани проспекти и документи с ключова информация за инвеститорите на договорните фондове „ОББ Патримониум земя“, „ОББ Премиум акции“, „ОББ Платинум облигации“, „ОББ Балансиран фонд“, „ОББ Глобал детски фонд“, „ОББ Глобал дивидент“, „ОББ Глобал растеж“, „ОББ Глобал фарм инвест“ и „ОББ Евро пари“, управлявани от управляващо дружество „ОББ Асет мениджмънт“ АД.

Изпратено е писмо до управляващо дружество „Реал финанс асет мениджмънт“ АД с искане да се извършат корекции на документите във връзка с вписването на актуализираните проспекти и документи с ключова информация за инвеститорите на договорните фондове „Реал финанс балансиран фонд“ и ДФ „Реал финанс високодоходен фонд“.

Управляващо дружество „Карол Капитал Мениджмънт“ ЕАД също е уведомено за необходими корекции на документите във връзка с вписването на актуализираните проспекти и документи с ключова информация за инвеститорите на договорните фондове „Адванс Инвест“, „Адванс Глобал Трендс“, „Адванс Източна Европа” и „Адванс Възможности в Нова Европа“, както и актуализиран проспект на ДФ „Адванс Консервативен Фонд“.

Поискани са корекции и от управляващо дружество „Аларик кепитъл“ АД във връзка с вписването на актуализираните проспекти на договорни фондове „Аларик – глобални суровини“ и „Аларик – хибриден депозит“.

Комисията прие нивото на антицикличен буфер за инвестиционните посредници в размер на 0% за второ тримесечие на 2018 г., който се прилага към експозиции за кредитен риск в Република България. Приема и нивото на антицикличен капиталов буфер за експозиции за кредитен риск към трети държави за второ тримесечие на 2018 г. в размер на 0%.

От решенията става ясно още, че се прилагат принудителни административни мерки спрямо „Българска фондова борса - София“ АД за окончателно спиране извършването на сделки с акции, емитирани от „Интерхотели“ АД и „Прайм турист“ АД.

Одобрен е Драгомир Стоянов за ръководител на функция по вътрешен одит и Антония Дойчева за ръководител на функция по съответствие на „ОББ-Животозастраховане“ ЕАД.

Антония Дойчева е одобрена за лице, което ръководи функцията за съответствие на „ДЗИ-Животозастраховане“ ЕАД.

Регулаторът вписа „Джордан Нутришън” ЕООД като застрахователен брокер в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

По време на заседанието беше прието на първо гласуване проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 12 от 10.12.2003 г. за начина и реда за определяне на минималната доходност при управление на активите на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване, за покриване на разликата до минималната доходност и за формиране и използване на резервите за гарантиране на минималната доходност.

Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок, до 25 май 2018 г. вкл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още