IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за облигации на "Супер Боровец пропърти фонд" АДСИЦ

Емисията е в размер на 10 млн. евро с единична номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка

09:42 | 06.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадена от „Супер Боровец пропърти фонд“ АДСИЦ. Това става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 5 декември заседание.

Емисията е в размер на 10 млн. евро, разпределена в 10 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми, обезпечени облигации с единична номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка.

Датата на емитиране е 08.06.2017 г. и датата на падежа е 08.06.2025 г.. Емисията облигации е с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 4,5%, с периодичност на лихвените плащания на 6-месечен период. 

Регулаторът вписа посочената емисия облигации, издадена от „Супер Боровец пропърти фонд“ АДСИЦ, в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

От решенията става ясно още, че Комисията отказва да издаде лиценз на „ГОЛК” ООД за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

В същото време е изпратено писмо до „Индъстри Дивелъпмънт Холдинг“ АД, гр. София, с указания за отстраняване на констатирани непълноти и несъответствия, както и за представяне на допълнителна информация във връзка със заявление за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции.

Комисията  отказа да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Принц Фон Пройсен Кепитъл Лимитед” АД, гр. София.

На заседанието вчера беше прието на първо гласуване проект на Наредба за минималното съдържание на инвестиционните политики на фондовете за допълнително пенсионно осигуряване.

„Грант Торнтон“ ООД и „Баланс М“ ЕООД бяха утвърдени като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на ЗД „Съгласие“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още