IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на "Еврохолд" се свива наполовина през първото тримесечие

Приходите от застрахователна дейност намаляват с 5%

16:29 | 31.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нетната печалба на „Еврохолд България“ се понижава с 49% до 800 хил. лв. през първите три месеца от годината спрямо същия период на миналата година, показва консолидираният отчет на компанията, разпространен чрез БФБ – София.
 
От разпределението на финансовия резултат се вижда, че за Групата се отчита загуба от 200 хил. лева, а за малцинствено участие печалба от 1 млн. лева. 
 
Консолидираната брутна печалба към 31 март нараства с 10%, като достига до 29,9 млн. лева. 
 
Застрахователна дейност
 
Приходите от застрахователна дейност намаляват с 5%, като към края на тримесечието възлизат на 237 млн. лева. Отчетените за периода разходи за оперативна застрахователна дейност намаляват с 6%, като възлизат на 219,2 млн. лева.
 
Реализираната оперативна печалба на застрахователния подхолдинг „Евроинс Иншурънс Груп“ нараства с 12% за трите месеца до март до 17,7 млн. лева. 
 
Автомобилна дейност
 
Приходите, реализирани от автомобилна дейност, възлизат на 57,8 млн. лева, като е отчетено увеличение спрямо година по-рано с 20,5 млн. лева. Оперативните разходи за продадените автомобили и резервни части се увеличават с 19,1 млн. лева и достигат до 51,4 млн. лева.
 
За отчетния период автомобилният подхолдинг реализира консолидирана оперативна печалба в размер на 6,4 милиона лева, или ръст от 28% спрямо 2017 г. 
 
Лизингова дейност
 
Отчетените консолидирани приходи от лизингова дейност са в размер на 5,4 млн. лева, като отбелязват намаление от 900 хил. лева. Разходите, свързани с лизинговата дейност, са в размер на 900 хил. лева, като остават непроменени спрямо миналата година.
 
От януари до март лизинговата дейност реализира консолидирана оперативна печалба в размер на 4,5 млн. лева, като се свива с 16,7% за година. 
 
Финансово-инвестиционна дейност
 
Приходите от финансово-инвестиционна дейност са в размер на 800 хил. лева, като не отчитат съществено изменение спрямо година по-рано. Разходите за финансово-инвестиционна дейност за отчетния период нарастват двойно и възлизат на 1,3 млн. лева. Резултатът от оперативната дейност на финансово-инвестиционна дейност е печалба в размер на 1,1 млн. лева.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още