Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Преобладаващо мрачно настроение на БФБ и в сряда

Около една трета от оборота на борсата в сряда дойде от три сделки с акции на „Спиди“ АД на обща стойност 59,4 хил. лв.

Преобладаващо мрачно настроение на БФБ и в сряда

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Настроението на Българска фондова борса (БФБ-София) продължава да е мрачно, а интересът към сделките - минимален.

След като по-рано през седмицата бенчмаркът на сините чипове SOFIX достигна 13-месечно дъно, днес увеличи загубата си с нови 0,09% до 642,57 пункта.

По-широкият BGBX40 беше единственият в рамките на сесията, който успя да се придвижи във възходяща посока макар и с минималните 0,02% до 127,66 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отчете спад от 0,21% до 532,53 пункта. Секторният BGREIT отписа 0,29% от стойността си до 114,88 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 183,6 хил. лв., като той беше формиран от 92 сделки с 37 изтъргувани емисии. Цените на акциите си повишиха десет дружества, докато при други 11 движението беше на червена територия.

Около една трета от оборота на борсата в сряда дойде от три сделки с акции на „Спиди“ АД на обща стойност 59,4 хил. лв. Имаше прехвърляне и на акции на „ЧЕЗ Електро България“ АД на цена от 23 хил. лв. При „Химимпорт“ АД оборотът за деня възлезе на 22,8 хил. лв.

Най-голямо поскъпване в сряда имаше при поименните компенсационни бонове – с 3,7%. Сред печелившите компании се наредиха и „Свилоза“ АД и „Софарма имоти“ АДСИЦ с повишение в цената на книжата им съответно с 2,7% и 0,8%.

Една сделка беше достатъчна, за да изпрати „Лавена“ АД начело на губещите в днешната сесия на БФБ. Книжата на „Трейс Груп Холд“ АД поевтиняха с 3,2%, а на „Монбат“ АД – с 1,7%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
6
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
От 2009 година многократно бе доказана пропорционалността на връзката ББ-БФБ. Колкото позициите на ББ укрепват ,точно с толкова спадат акциите на БФБ.Ерго, никакъв шанс за успех на Борсата , докато на власт у нас е ББ!
2
 
4
 
1
преди 7 месеца
Моите пък са все на плюс - разбира се - търгуваните от тях.

Още от Новини и анализи
SOFIX падна до 25-месечно дъно