Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

През декември започват изпитания на машините в новия завод на "Биовет" в Пещера

Обемът ще бъде увеличен и продукцията ще бъде разнообразена

През декември започват изпитания на машините в новия завод на "Биовет" в Пещера

Снимка: Investor.bg

През декември 2018 година ще започнат първите изпитания на машините в новия завод на „Биовет“ в Пещера. В момента строителството на ферментационния цех продължава. Това заяви Иван Бонев, директор „Производствена дейност“, който представи дейността на предприятието пред Европейската мрежа на селскостопанските журналисти. Посещението на медиите бе организирано от Асоциацията на селскостопанските журналисти в България (АСЖБ) в партньорство с агроминистерството. Представителите на медиите посетиха страната в рамките на инициативите на българското председателство на Съвета на ЕС. 

Още по темата

Припомняме, че с проекта „Хювефарма“ - основен акционер в „Биовет“, кандидатства за финансиране от 100 млн. евро по плана "Юнкер" и получи кредит за изграждането на мощности в Пещера и Разград. Общият размер на инвестицията надхвърля 293 млн. лева. В Пещера ще се произвеждат лекарствени вещества и фуражни добавки, а в Разград – ваксини.

Иван Бонев разказа, че по проекта се работи от три години и в работата по технологичния дизайн участват и местни специалисти. В изграждането е включена експертизата на над 60 различни фирми, голяма част от които български, които са ангажирани с  производството на технологичното оборудване.

„Строителството започна тази година и се предвижда до декември да започнат първите изпитания на машините“, заяви Иван Бонев.

С изграждането на новите ферментатори към съществуващите 5 хил. куб. м мощности в Пещера и Разград ще бъдат добавени още 3200 куб. м нова ферментационна мощност, каза специалистът.

Обемът ще бъде увеличен и продукцията ще бъде разнообразена с нови за предприятието препарати.

Иван Бонев допълни, че всички ферментационни цехове са мултифункционални и позволяват производството на разнообразни продукти. 

По статията работиха: автор Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини и анализи Биовет

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX прекъсна тридневната си печеливша серия