IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Свилоза“ АД увеличава индивидуалната си загуба с 64% през първото тримесечие

Приходите от продажби записват лек ръст на годишна база

14:58 | 23.04.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Свищовското предприятие „Свилоза“ АД отчита загуба на индивидуална база преди облагане с данъци в размер на 318 хил. лв.,която нараства с 64% спрямо отчетената към края на март 2017 г, загуба в размер на 194 хил. лв., показва индивидуалният отчт на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Към 31 март „Свилоза“ отчита на индивидуална база нетни приходи от продажби на стойност 296 хил. лв., което представлява повишение от 1,02 % в сравнение с година по-рано. За този период предприятието не отчита индивидуални нетни приходи от продажба на продукция. 

В същото време приходите от продажба на услуги възлизат на на 293 хил.лв., което представлява нарастване от 0,34 % на годишна база.

В края на декември „Свилоза" отново спря работа заради липса на суровина, заради негативното развитие на пазара на дървесина в България от началото на 2017 г. Липсата на достатъчни количества дървесина доведе до драстичен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината.

Наред с проблемите с липста на суровина, дружеството отчете ръст на продажните цени на целулозата за четвъртото тримесечие на 2017 спрямо същия период на 2016 г. - по- високи с 34,73%. Постигнатите продажни цени за 12-месечието на 2017 г. са по-високи с 18,21% спрямо същия период на 2016 г., посочва дружеството в доклада за дейността си.

Прогнозата при продажните цени е, че през първото тримесечие на 2018 цените ще нараснат още малко или ще се задържат на достигнатите ценови нива. Очаква се през второто тримесечие цените да търпят леки корекции в посока надолу до постигане на балансиран световен пазар. От Свилоза не очакват драстични ценови колебания, както в посока увеличение, така и в посока намаление, става ясно още от отчета.

От началото на годината акциите на "Свилоза" поскъпват с 8,46%при пазарна капитализация от 138,452 млн. лв.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още