Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Телелинк“ яхва силния отчет и започва предлагането от 8 юни

Компанията свиква и общо събрание за обратно изкупуване на собствени акции

„Телелинк“ яхва силния отчет и започва предлагането от 8 юни

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД обяви 11-кратен ръст на нетната консолидирана печалба на годишна база до 3,6 млн. лв. за първото тримесечие на 2020 г. и взе решение да започне публично предлагане на акциите му.

На 27 май 2020 г. компанията публикува консолидирания си отчет за първото тримесечие със силния резултат, а на същата дата „Българска фондова борса“ АД е взела решение датата за начална дата за търговия с акциите му да се промени от 1 юни 2020 г. на 8 юни 2020 г. (понеделник). Решението за начална дата за търговията от 1 юни 2020 г. е било от 8 април 2020 г., тоест в окото на карантинните мерки.

Напомняме, че цената на предлагането е 7,6 лв. на акция, а процедурата щеше да протече на два транша. Първо от 27 януари 2020 г. трябваше се предложат 14% от акциите, или до 1 750 000 акции в продължение на 5 работни дни.

След това през втората половина на септември 2020 г. трябваше да се предложат още 16% от акциите, или до 2 000 000 броя, както и непродадените през януари.

Имаше условие основният акционер Любомир Минчев да не може да продава допълнителни акции до края на 2021 г., а другите два продаващи акционера Спас Шопов и Иво Евгениев да могат да продават след края на 2020 г. Тоест, има възможност за трети транш три месеца след септември 2020 г. и за четвърти - в началото на 2022 г.

Важно е да се уточни, че парите от продажбата на акциите няма да постъпят в дружеството, а в продаващите съществуващи акции акционери, тоест това е стратегия по изход от инвестицията.

ТБС Груп е доставчик на комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии и лидер в системната интеграция в България. Групата е и сред водещите играчи на Балканите с дъщерните си дружества в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения, като наскоро стартира дейност в Албания и Македония.

Друга новина от последните дни е, че „ТБС“ свиква общо събрание на акционерите на 30 юни 2020 г., на което ще гласува за обратно изкупуване на собствени акции. Това ще са до 3% от акциите (или до 375 000 акции) на цена от 7,6 лв. до 11 лв. за акция. Целта на обратното изкупуване е инвестиционна дейност и/или програма за стимулиране на членовете на корпоративното ръководство и служители на дружеството и на дъщерните му дружества чрез предоставяне на акции.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.


 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

3
 
1
 
3
_PMP_ до: kilimandjaro
преди 1 месец
11 пъти ръст Q1 2019 vs Q1 2020 бе баст0н
1
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За всеки влак си има пътници. Ще видиш, че IPOто ще е успешно. След това това ще има случка в стил Сирма и Градус. Това се повтаря през цялото време. С маймуни или без.
0
 
4
 
1
преди 1 месец
Абе защо хората изведнъж пред IPO започват да декларират някакви космически отчети? 11 пъти ръст на печлбата ? Цирк
Вие какво - за маймуни ли ни вземате?

Още от Новини и анализи
"Трейс Груп Холд" отчита 30%-ен спад на печалбата за първото тримесечие