IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Установен е коронавирус при 23-ма служители на "Градус" в Стара Загора

Тествани са всички работещи в производствената линия в града, продължават тестовете и на служителите на компанията в страната

16:38 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Общо 23-ма служители на производителя на птиче месо "Градус" в Стара Загора са дали положителни проби за коронавирус Covid-19, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Тествани са всички работещи в производствената линия в Стара Загора, продължава тестването на служителите на компанията в страната за сметка на дружеството както с бързи, така и с PCR тестове, допълва се в съобщението.

Изследвани са общо 427 проби, от които положителните са 23. Двама от тях са настанени в болница, а останалите 21 са под карантина в домашни условия.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

„Производственият процес продължава при изключително високи мерки за дезинфекция и контрол спрямо предписанията на Световната здравна организация, Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) и Световната агенция за хранителни стандарти (FSA)“, се посочва в съобщението.

Компанията посочва, че всички служители винаги носят защитни облекла, следи се и за спазване на личната им хигиена. От първите индикации за наличие на коронавирус в България е въведена дистанция и и регулярно мерене на температурата на служителите. Всички работни помещения и складове се дезинфекцират на всеки 2 часа, осигурени са професионални озонатори, посочват още от "Градус".

По-рано днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че от днес до неделя за деинфекция се затваря завод „Наталия“ заради 6 случая на заразени с коронавирус. Между тези случаи и заразените в "Градус" има връзка, обясни още Тодоров.

Към 16:30 часа акциите на производителя бележат спад с -1,361% до 1,450 лева за брой при много слаб интерес към книжата.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още