Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

През есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас

По обхода на Ахелой се работи по график, заяви Николай Нанков

През есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас

Снимка: община Бургас

Ако няма обжалване, през есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас, който ще свърже Северното с Южното Черноморие. В момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Това съобщи в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на общината. 

Още по темата

Той подкрепи идеята на кмета на Бургас Димитър Николов за четирилентови пътища от града до общините в региона.
Николай Нанков, Димитър Николов, директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ провериха реконструкцията на пътния участък кв. „Ветрен“ - Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

"Обходът на Ахелой е в график, до 15-ти юни ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас", заяви Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.

Готов е и техническият проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. "Между 8 и 10% от всеки проект отделяме за пътна безопасност", каза още регионалният министър.

Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 година
А АМ Черно Море кога?..

Още от Новини от Черноморието
Започват проверки на фирми без право да превозват туристи