IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ неочаквано се понижават през октомври

Посланията от доклада на Министерството на търговията са смесени, посочва Bloomberg

17:19 | 22.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ неочаквано се понижават през октомври за първи път от четири месеца, съобщава Bloomberg, като се позовава на данни от Министерството на търговията.

Поръчките на неотбранителни капиталови стоки, с изключение на самолети, се свиват с 0,5% на месечна база на фона на прогнози за ръст от 0,5%.

Доставките на стоки, които се включват в изчислението на БВП, нарастват с 0,4 на сто, което до голяма степен отговаря на очакванията. 

При трайните стоки се отчита по-голям от очакваното спад – 1,2%.

Търсенето на оборудване, с изключение на транспортно, се повишава с 0,4%. Bloomberg посочва, че този показател е особено волатилен.

Посланията от данните са смесени. От една страна спадът при поръчките на неотбранителните капиталови стоки без самолети подсказва, че има риск продажбите на капиталово оборудване да отслабнат през идните месеци. От друга страна ръстът през септември и октомври в широкия показател (този, който се включва в БВП), говори за стабилно инвестиционно търсене през текущото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още