IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на паунда преди изборите повишава инвеститорските притеснения

При търговията с опции се образува т.нар. „мечи пазар“

15:32 | 05.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Колкото повече се покачва стойността на паунда, толкова по-нервни стават инвеститорите в опции.

Докато паундът се радва на най-голямото си увеличение от юни насам поради повишения оптимизъм, че торите ще спечелят мнозинство на изборите през следващата седмица, при търговията с опции се образува т.нар. мечи пазар, за осми пореден месец. Вб_я Вб_я

Действията предполагат, че трейдърит се съмняват в победата за премиера Борис Джонсън, след като проучвания на общественото мнение в крайна сметка не успяха да предскажат вота за Brexit през 2016 г. и резултатите на парламентарните избори от 2017 г., които отнеха мнозинството на торите. Някои инвеститори дори изразяват мнение, че победата на консерваторите е напълно надценена.

Биковете предпочитат торите като управляващи както заради перспективата за преминаване към следващия етап на преговорите за Brexit, така и заради тяхната благоприятна за борсите политика, за разлика от обещанията на лейбъристите за национализиране на някой индустрии и основен ремонт на икономиката.

„В идеалния случай победата на торите ще поддържа възходът на стойността на паунда до 1,34 долара или по-високо“, заяви Валентин Маринов, ръководител на групата за валутна стратегия на Credit Agricole SA. „Инвеститорите хеджират залозите си преди гласуването, използвайки относително евтините кол опции „извън пари“.

Към 15:30 ч. българско време, паундът се търгува на цена от 1,3129 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още