IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon предлага помощ на Байдън с разпространението на ваксините

Интернет гигантът за пореден път поиска неговите служители на първа линия да бъдат ваксинирани по-рано

09:31 | 21.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon.com предлага да помогне на администрацията на Джо Байдън да ускори разпространението на ваксините срещу Covid-19, включително сред собствените си служители, пише Bloomberg.

В писмо от тази сряда Дейв Кларк, предстоящият главен изпълнителен директор на звеното за търговия на дребно на Amazon, поздрави президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за встъпването им в длъжност. Той повтори молбата, която отправи към Центровете за контрол и превенция на заболяванията миналия месец, служителите на компанията, които работят на първа линия, да получат ваксина „в най-ранния възможен момент“.

Въпреки че голяма част от корпоративните служители на Amazon в централата ѝ в Сиатъл и от другите ѝ офиси в момента работят от вкъщи, складовете на компанията, центровете за данни за облачни услуги и магазините на Whole Foods Markets останаха отворени по време на пандемията.

Кларк твърди, че Amazon има договор с доставчик на здравни услуги за поставяне на ваксини в нейните съоръжения. „Готови сме да действаме бързо, стига ваксините да са налични“, пише той.

Кларк допълва, че компанията има възможност да използва своите операции, информационни технологии и комуникационни възможности, за да помогне на усилията на администрацията за масова имунизация.

„Нашият мащаб ни позволява незабавно да имаме значимо въздействие“ в борбата срещу болестта, пише още той.

В интервю за Bloomberg Television, дадено по-рано този месец, Джей Карни – бивш служител на Байдън, който сега управлява екипа на Amazon, занимаващ се с политики и комуникации, обяви, че компанията е предложила помощ на екипа, работещ по прехода от едната администрация към другата.

„Дадохме предложения, нашия опит и сме отворени за всякакви идеи, които администрацията може да има, така че да помогнем“, твърди Карни.

Същевременно Amazon е под натиск от регулаторите и Конгреса заради нарастващата си пазарна мощ и не е ясно дали администрацията на Байдън ще засили контрола над нея.

Откакто коронавирусът започна да се разпространява в Съединените щати, вторият по големина работодател в американския частен сектор направи значителни корекции в своята огромна логистична мрежа, така че да я приспособи за социалното дистанциране.

И все пак миналата година Amazon заяви, че 20 хил. от нейните служители са дали положителни проби за Covid-19 в първите шест месеца на пандемията.

Някои работници и представители на властите отправиха критики за начина, по който интернет гигантът отговаря на кризата и смята, че реакцията му не е достатъчно добра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още