Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Българо-американската HyperScience привлече инвестиция от QBE Ventures

Компанията планира да разшири екипа си от инженери в София

Българо-американската HyperScience привлече инвестиция от QBE Ventures

Снимка: Pixabay

Българо-американската технологична компания HyperScience и най-големият застраховател в Австралия QBE Insurance Group Limited обявиха, че са финализирали сделка за инвестиция от дружеството за рисков капитал QBE Ventures, съобщава базираната в САЩ фирма. Размерът на инвестицията не се уточнява.

Двете фирми са сключили и дългогодишно търговско споразумение. Съгласно условията му продукти на HyperScience ще се ползват от групата на QBE в цял свят.

Благодарение на инвестицията HyperScience ще засили позициите си в България. Нейното основно звено за разработки е базирано в София.

Още по темата

Сред условията на сделката е HyperScience да предостави на QBE платформа, с която застрахователната компания да оптимизира своя бизнес, както и да предостави по-добро решение за събиране, обработка и въвеждане на данни.

HyperScience работи в посока да помага на големи компании в сфери като застраховането, финансовите услуги, държавната администрация и здравеопазването, така че да намалят ръчното въвеждане на данни. Това се случва чрез продукти за автоматизация с изкуствен интелект.

По думите на Питър Бродски, главен изпълнителен директор на HyperScience, QBE е важен партньор за HyperScience. Задача номер едно за американската фирма ще е да помогне с процеса по въвеждане на данни, тъй като там може да се окаже значително въздействие.

„Също така, съвместно с QBE, работим и в посока преосмисляне на основни аспекти от тяхната оперативна платформа по начин, който да им позволи по-измеримо, ефективно и персонализирано обслужване на клиенти", допълни той.

Инвестицията от QBE Ventures ще допринесе и за разширяване екипа от специалисти в сферата на машинното самообучение и изкуствения интелект. За целта HyperScience планира разрастване на екипа от инженери, базиран в София, които да отговарят за разработката и поддръжката на продукти за настоящи и потенциални клиенти.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини HyperScience

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Най-големият суперкомпютър в България се очаква да бъде сменен с нова машина