IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn: Най-голямото предизвикателство пред нас е търговската война

Отношенията между САЩ и Китай могат да се отразят зле на технологичната индустрия

10:05 | 22.06.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания Foxconn, която е ключов поддоставчик на Apple, заяви днес, че най-голямото предизвикателство, пред което е изправена компанията, е заплахата от търговска война между Вашингтон и Пекин, предава Ройтерс.

В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи мита от 10% върху китайски внос за 200 мрлд. долара, ако Пекин отговори на предишните мита, насочени срещу внос за 50 млрд. долара. Съединените щати обвиняват Китай в кражбата на американска интелектуална собственост – нещо, което Пекин отрича.

"Най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени, е търговска война САЩ-Китай. От гледна точка на това как управляваме и се адаптираме, това е нещо, около което всички наши висши мениджъри правят планове“, обясни председателят на Foxconn Тери Гоу по време на годишната генерална среща на представителите на компанията.

Гоу не разкри какви планове се обмислят.

Търговската война може да попречи на веригите за доставки на технологичната и автомобилната индустрия – сектори, които са силно зависими от аутсорсинга на компоненти. Всичко това пък може да се отрази на растежа на световната икономика.

САЩ и Китай са основните тайвански пазари за износ.

Foxconn, основен поддоставчик на Apple, носи официалното име Hon Hai Precision Industry.

По думите на Гоу за 2018 г. е необходимо да се имат предвид несигурностите около инфлацията и темпа на растеж на основните лихви. Той допълни, че китайската икономика продължава да е засегнати от „структурни корекции“.

Книжата на Foxconn понижиха цената си с 0,7 на сто в петък.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
Известният икономист Лари Самърс каза веднъж: Ако някога Америка се лиши от военните си бази, сутринта ще се събуди банкрутирала.Целият текст:https://bultimes.com/%d0%90%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още