IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel надмина прогнозата за приходите си с 1 млрд. долара

Компанията увеличи прогнозата си за приходите за останалата част от годината

12:07 | 27.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Intel повишиха стойността си с близо 6 на сто по време на следборсовата търговия, след като производителят на чипове генерира с 1 млрд. долара повече приходи от очакваното и увеличи прогнозата си за останалата част от годината с 4 на сто, пише Financial Times.

По-доброто представяне за първото тримесечие силно зависеше от 24-процентния скок на приходите на подразделението за центрове за данни. Той се превърна във втория стълб на бизнеса на Intel след операциите, свързани с персонални компютри, и основен двигател на растежа ѝ.

Главният изпълнителен директор Браян Крзанич заяви, че данните затвърждават стратегията на Intel, която разчита на силна диверсификация на нови пазари, за да отговори на ръста на ползването на данни.

През последната година акциите на Intel повишиха цената си с над 40 на сто, докато борсите на Wall Street ставаха все по-уверени, че фирмата може да открие голям нов пазар отвъд традиционния си бизнес с чипове за персонални компютри, който все още носи повече от половината от приходите.

Ръстът на стойността на акциите на Intel достигна над 3% по време на борсовата сесия в четвъртък, насърчена от силните финансови резултати от предишната вечер на AMD и Qualcomm, както и заради високите очаквания за отчета на Intel.

За първото тримесечие компанията се радва на 16,1 млрд. долара приходи, което е с 9% повече спрямо година по-рано. Печалбата на акция е нараснала с 53% до 93 цента.

Анализаторите очакваха компанията да отчете печалба от 66 цента на акция и 15,06 млрд. долара приходи.

Производителят на чипове заяви, че очаква 67,5 млрд. долара приходи за тази година, което е с 2,5 млрд. долара повече спрямо предходната прогноза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 5 години
И нито дума, че отложиха новите си процесори за 2019, явно имат проблеми с тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още