Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Малко родители знаят за софтуера за контрол на онлайн активността на децата

Според Ивелина Атанасова от DigitalKidz Foundation дигиталното ограмотяване на подрастващите е част от възпитанието на съвременните деца

Малко родители знаят за софтуера за контрол на онлайн активността на децата

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Малко родители са наясно, че съществуват различни видове софтуер за контрол на онлайн активността на децата. Това разкри в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Ивелина Атанасова, президент на DigitalKidz Foundation.

“Много е лесно да обвиняваме интернет и технологиите, да ги определяме като зло, отнемащо детството, креативността и уменията на децата ни. Те могат да бъдат инструмент и от нас зависи дали ние ще го овладеем или не“, коментира още тя.

Според нея използването на софтуер, който налага ограничения на времето, което детето прекарва в интернет и налагането на часови диапазон на сърфирането, е много по-добър начин за възпитание от отнемането на устройството от детето за определен период.

По думите ѝ амбицията на фондацията DigitalKidz е да подкрепя хората в усвояването на дигиталните умения и да им показва как точно могат да използват технологиите пълноценно.

Разговорите с децата относно опасностите в интернет трябва да започнат от много ранна възраст, твърди Атанасова. Според нея правилата за използване на дигиталните устройства и интернет трябва да се превърнат в част от семейните правила, „по същия начин, по който децата се учат да си мият ръцете, когато се приберат отвън, защото това е част от тяхната хигиена“.

Атанасова е на мнение, че всичко това е част от целия възпитателен процес, случващ се у дома.

„Трябва да бъдем много честни и откровени“, съветва тя, посочвайки, че за темите като порнография трябва да се говори у дома, защото има шанс детето да достигне до подобно опасно съдържание в интернет и да не знае как да реагира.

Изминали издания на UpDate гледайте тук

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

гледано: 5158   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
4 гласа

По статията работи: автор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Страните от ЕС завършиха оценката на рисковете пред сигурността на 5G мрежите им