IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нидерландски регулатор глоби Apple 5 млн. евро

Компанията не се е съобразила със заповед на регулатора от декември

18:51 | 24.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Nina Riggio/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple беше глобен 5 млн. евро от нидерландски антимонополен регулатор, защото не е изпълнил заповед да отвори магазина си за приложения, така че да позволи на доставчици на приложения за запознанства в Нидерландия да използват алтернативни методи за разплащане, предава Ройтерс.

На 15 януари Apple заяви, че е изпълнила заповедта от декември на Службата за потребители и пазари (ACM), но днес регулаторът опроверга това твърдение.

„Apple не успя да отговори на няколко точки от изискванията“, посочва ACM в изявление.

„Най-важната от тях е, че Apple не успя да коригира условията си, в резултат на което доставчиците на приложения за запознанства не могат да използват други платежни системи. В момента доставчиците на приложения за запознанства могат просто да изразят своя „интерес“.

Apple не е открита веднага за коментар. Компанията обжалва решението на ACM от декември.

ACM заяви, че е информирала технологичния гигант за решението си, а компанията ще бъде обект на седмична глоба, варираща от 5 до 50 млн. евро, докато не изпълни изискванията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още