IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов кръг на финансиране оцени Lyft на 15,1 млрд. долара

Компанията набра 600 млн. долара

10:35 | 28.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Lyft обяви в сряда, че е набрала 600 млн. долара в рамките на нов кръг от финансиране, воден от Fidelity Management, с което оценката на фирмата се е удвоила до 15,1 млрд. долара в рамките на по-малко от година, предава Ройтерс.

Кръгът прави Fidelity един от най-големите инвеститори в Lyft с 800 млн. долара инвестиция. Lyft, която има 35% пазарен дял в САЩ, се радва на инвеститори като AllianceBernstein, Baillie Gifford и KKR & Co.

През май конкурентът Uber Technologies заяви, че ще направи вторична продажба на акции за служители и инвеститори, която ще оцени компанията на 62 млрд. долара от оценка от 48 млрд. долара, която получи миналата година при подобен ход.

Lyft оперира в почти същия брой американски градове като Uber, както и в Торонто, Канада.

Uber работи по целия свят, макар че се оттегли от Югоизточна Азия, Русия и Китай, след като загуби милиарди долари, конкурирайки се с местните играчи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още