IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic би обмислила нова инвестиция в Gigafactory на Tesla

Засега обаче тя не е получила подобна оферта

15:59 | 02.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Panasonic ще обмисли бъдеща инвестиция в т.нар. Gigafactory на Tesla, ако ѝ бъде отправено подобно предложение от американския производител на електромобили. Това разкри директор на японския конгломерат, цитиран от Ройтерс.

Инвестицията ще бъде допълнение към сумата от 1,6 млрд. долара, с които Panasonic допринася за завода за батерии за автомобили, който управлява заедно с Tesla в американския щат Невада.

"Разбира се, че ще обмислим допълнителна инвестиция, ако бъдем помолени да го направим“, коментира Йошио Ито, директор на автомобилния бизнес на Panasonic.

Първоначалната инвестиция на Panasonic в Gigafactory е почти завършена, а японският производител на електроника все още не е взел решение дали да инвестира допълнителни средства, обясни Ито.

Коментарите бяха направени след като Tesla достигна целта си за производството на 5000 коли Model 3 в неделя сутринта.

Производството на Model 3, което започна миналия юли, се сблъска с редица проблеми, включително с правенето на батериите.

Междувременно американската компания харчи огромни суми, за да оборудва своята производствена линия, и работи по проекти като спортния автомобил Model Y.

Мъск твърди, че Tesla няма да има нужда да набира капитал през 2018 г., но анализатори от Wall Street очакват това да се случи през тази година.

Panasonic е ексклузивен доставчик на клетки за батерии за сегашните модели на Tesla, които прави в Япония, както и в Gigafactory.

Миналата седмица Ито заяви на срещата на акционерите на Panasonic, че увеличението в производството на Model 3 е довел до недостиг на батерийни клетки на моменти.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още