IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преобръщането на бизнеса на Zynga достигна повратен момент

Компанията се доближава до целта си за 20% марж на коригираната печалба

20:49 | 31.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Zynga, компанията, която стои зад играта „Words with Friends”, се насочва към добри резултати, които са внимателно следени от Wall Street, пише Bloomberg.

Магическото число е 20% - целта на мениджмънта за маржа на коригираната печалба преди данъци, лихви и амортизации. В момента Zynga е на 17,2%, което е над 6-те процента, отчетени преди две години, сочат изчисления на Bloomberg. През този месец книжата на компанията повишиха стойността си, след като на 2 май компанията заяви, че е на път да изпълни краткосрочната си цел.

Цената на акциите беше насърчена и в сряда, след като Zynga придоби Gram Games за 250 млн. долара. Това е нейното най-голямо придобиване след като главният изпълнителен директор Франк Гибо зае поста през 2016 г. Gram Games ще насърчи маржовете през второто тримесечие, така че краткосрочната цел ще бъде изпълнена, коментира Zynga.

Анализаторът на Wedbush Майкъл Пачтър очаква, че приносът към печалбата преди данъци, лихви и амортизация ще е около 12 млн. долара през тази година и 20 млн. долара през следващата, което значи, че бизнесът е стабилен.

"По-добре е да инвестират парите си в брой и да генерират 20 млн. долара (при 250 млн. долара разходи), в сравнение с 1-2 млн. долара годишна печалба от лихви“, коментира анализаторът.

Колин Себастиан, анализатор в Baird, смята целта от 20% за важен крайъгълен камък за инвеститорите, които оценяват усилията за преобръщане на бизнеса на компанията. Въпреки че стойността на акциите на Zynga се е повишила с 9% от началото на годината, те все още се търгуват на цена, която е с 25% по-ниска от върховете през 2014 г.

Процесът е част от фокусирането на Zynga върху услуги на живо – стратегия, която включва насърчаването на играчите да харчат за съдържание вътре в игрите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още