IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозът със свръхзвуковия тунел на Мъск ще струва само долар

Предприемачът се сблъсква с остри критики от много страни по проекта

16:17 | 18.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът предприемач Илон Мъск разкри подробности относно плановете на неговата Boring Company да създаде масово използвани транзитни тунели под Лос Анджелис.

Главният изпълнителен директор на Boring Company направи изявление заедно със Стивън Дейвис, бивш инженер на SpaceX и лидер проекти в Boring Company, в което посочи, че цената за превоз с т.нар. Loop система ще е 1 долар. Тя ще превозва хора от централните части на Лос Анджелис към международното летище на града – разстояние от близо 18 километра, за осем минути.

Концептуални изображения на проекта показват как пътниците ще се придвижват от повърхността до подземното съоръжение, а след това ще се придвижват през мрежа от свързани помежду си тунели.

По думите на Мъск това е „почти като автономно метро, автомобилна система на множество нива..., която струва един долар“.

Илон Мъск също така е главен изпълнителен директор на компанията за електромобили Tesla и на космическата компания SpaceX.

Той увери хората в публиката, че проектът няма да е шумен и ще намали значително трафика.

"В сравнение с летящите коли, тук не трябва да се притеснявате за лошото време, не можете да го видите, не можете да го почувствате, не разделяте хората в платна и ние смятаме, че можем да го направим наистина забавно“, коментира Мъск.

Но проектът на Boring Company се сблъска с редица критики от представители на местната общност. Две групи от определени квартали в Лос Анджелис се противят на даването на разрешение за създаването на тунела, отправяйки правни искове.

Самият Мъск е остро критикуван след последното обявяване на финансовите резултати на Tesla за първото тримесечие, след като нарече част от въпросите на анализаторите „скучни“. Някои инвеститори са притеснени колко средства харчи автомобилната компания и поставиха въпроса дали тя се нуждае от набирането на още капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
khao
преди 5 години
така и не се разбра за кво е критикуван :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още