IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm обжалва пред съд на ЕС глоба за почти 1 млрд. евро

Според американската компания в решението на Европейската комисия има редица грешки

22:14 | 04.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на чипове Qualcomm е поискал от втория по сила съд в Европа да отмени глобата за 997 млн. евро, наложена му от антитръстовите регулатори на Европейския съюз. В искането си компанията цитира множество грешки в решението на ЕС, съобщава Ройтерс.

Европейската комисия глоби компанията през януари за това, че е платила на Apple да ползва само нейни чипове за устройствата iPhone и iPad, с което не е дала на конкурента си Intel шанс да спечели дял от пазара.

Решението на антитръстовите власти на ЕС е белязано от процедурни и юридически грешки, казва Qualcomm в обжалването си пред базирания в Люксембург Общ съд на ЕС, се вижда от журнала на Комисията в понеделник.

Съдиите обикновено се нуждаят от няколко години, за да вземат решение по такива казуси.

Qualcomm е замесена и в друго антитръството дело на ЕС, в което е обвинявана, че е продавала чипове под себестойността им, за да изкара от пазара британския производител на софтуер за телефони Icera, който сега е част от Nvidia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още