IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce вече има втори главен изпълнителен директор

Компанията възприе структура, каквато вече видяхме при конкурента ѝ Oracle

11:47 | 08.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Salesforce.com, разработчик на базиран в облака софтуер за връзки с потребители, е поредната технологична компания, която приема идеята да има двама изпълнителни директори, като повиши Кийт Блок, така че той да ръководи компанията заедно със съоснователя ѝ Марк Бениоф, пише Bloomberg.

Блок започва работа в базираната в Сан Франциско компания още през 2013 г. Три години по-късно той стана главен оперативен директор и е заместник-председател. Той ще остане оперативен директор, заяви Salesforce в изявление.

Компанията се насочва към нови области, като маркетинга и електронната търговия, докато Бениоф търси възможности да направи фирмата основен източник на базиран в интернет софтуер за всички бизнес програми, преди хоствани от компаниите на техните собствени сървъри.

Това я поставя в директна конкуренция с Oracle, която също има двама главни изпълнителни директори. В Salesforce Бениоф ще ръководи технологиите, маркетинга, културата и отношенията с ключовите играчи, докато Блок ще се занимава със стратегията за растеж и операциите.

"Това позволява на Бениоф да се занимава с това, което прави най-добре, и може би сваля част от напрежението от него“, коментира Пат Уолрейвънс, анализатор от JMP Securities. “Това е една голяма компания, която става все по-голяма, нуждаят се от стабилна лидерска структура“.

Salesforce доминира на пазара на софтуер, който управлява връзките с потребителите – бизнес, който я направи ранен лидер в корпоративните облачни услуги. Фирмата придоби MuleSoft за 6,5 млрд. долара през май, за да отправи предизвикателство към Oracle в интеграцията на софтуер, който свързва различни системи. Това е най-голямото придобиване на Salesforce до момента.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още