IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ускорява производството на Model 3

Скокът е с 500 коли на ден

13:45 | 16.05.18 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че производството на ключовия седан Model 3 вероятно ще бъде увеличено с по 500 превозни средства на ден тази седмица, пише автомобилният уебсайт Electrek, цитиран от Ройтерс.

Това означа около 3500 броя Model 3 седмично, което пък е малко над седмичния темп на продукция от 2270 коли, достигнат в последната седмица на април.

По-рано този месец Tesla заяви, че целта за производството на Model 3 се запазва, като след около 2 месеца се очаква тя да е около 5000 автомобила седмично.

Мъск заяви във вторник, че ако някой знае някакви специфични пречки, които биха попречили на производителя на електромобили да постигне заложения темп на производство, трябва да се обърне към него тази седмица, сочи имейл на Мъск към служителите.

Tesla не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Новината идва само ден след като Мъск заяви, че Telsa преживява реорганизация, докато се бори с производствените си проблеми, напускания на директори и скорошните катастрофи с електромобили.

Tesla бързо ще наеме хора, за да запълни празните ключови позиции, „за да подкрепи производството на Model 3 и разработката на бъдещи продукти“, обясни Мъск в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 7 rate down comment 1
birmingam
преди 5 години
ХАХАХА връзка с реалноста имате ли КПетков. Ти разсъждаваш много неправилно. Знам че никой не обича критика ама защо се подиграваш на мистър Мъск, какво ти е направил. Той се труди и има акъл. А ти какво По-умен ли си от него. Ако си по-умен Ще те подкрепя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
birmingam
преди 5 години
ПЕПЕ джинс виждал ли си завода?!! Ти да не мислиш, че там се произвеждат захарни бонбони и какво понятие имаш ти от производство искам да знам и ще се съглася с теб. Собственик на коя фабрика си ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 13
vzhekoff
преди 5 години
Да не забравим и сметките - 7 дена х 500 коли са ОЩЕ 3500 коли на седмица, към рекордните 2270. Демек, нещо като 154% ръст. Септември ще бъде май. Човешкия живот ще бъде един безконечен възход - нагоре! нагоре! З е м я т а щ е б ъ д е р а й - ще бъде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 8
vzhekoff
преди 5 години
Браво, Елена, страхотна журналистика !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 9
pepe
преди 5 години
"Tesla ускорява производството на Model 3Скокът е с 500 коли на ден" - Подобни писания са си чиста проба манипулация - като прочетеш, ти става ясно че ускорението ще е "до 500" коли на ден а не "с 500". Продължава с твърдението, че 3500 "е малко над седмичния темп" от 2270 достигнат до момента - колко да е малко - над 50% (1230 над 2270 бройки), а видиш ли до 2 месеца ще достигнели заветните 5000 бройки седмично (т.е. нови близо 50% ръст) - който кълве на подобна информация, трябва изобщо да си няма понятие от производство на каквото и да е. Те така - сектантското надъхване едва ли ще доведе до материални резултати. Само по спомен тези 5000 бройки седмично се плануваха за преди повече от година, но колко му е "ей сега" за два месеца ще ги избачкаме :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 16
KPetkov
преди 5 години
Хахаха. Готино заглавие. Само, че нищо общо с действителността. Трябва човек да зачете статията, че да разбере, че това били мечтите на другаря Мъск :) Айде като ги увеличи наистина, тогава да се радваме, че той докато ги увеличи му напуснаха един куп хора на уж важни позиции :)"Tesla ускорява производството на Model 3Скокът е с 500 коли на ден""вероятно ще бъде увеличено с по 500 превозни средства на ден тази седмица"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 18
scott
преди 5 години
другаря мъск рапортува за 50% изпълнение на плана.надява се цк на кпсс да одобри плановете му за харчлък и през новата петилекта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
zap
преди 5 години
къде са дежурните *** ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още