IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter призова всичките си потребители да сменят паролите си

Част от паролите са били съхранявани във файл във вътрешната система на компанията

08:43 | 04.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Twitter призова своите над 330 млн. потребители да сменят паролите си, след като бъг стана причина част от тях да бъдат съхранявани в документ във вътрешната компютърна система, предава Ройтерс.

Социалната мрежа разкри проблема в публикация в блога си и в серия от туитове в четвъртък, посочвайки че е решила проблема, а вътрешното разследване не е открило никакви индикатори паролите да са били откраднати или ползвани неправомерно от вътрешни лица. И все пак тя призова своите потребители да помислят дали не трябва да сменят паролата си.

"Оправихме проблема и няма индикации за пробив или неправомерно ползване от някого", коментира главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси в туит. "За всеки случай обмислете смяна на вашата парола на всички услуги, за които я ползвате". 

В блога не се посочва колко пароли са засегнати. Източник, запознат с въпроса, посочва, че броят е "значителен" и паролите са били изложени на опасност по този начин от "няколко месеца".

Разкритието се случва в момент, в който управляващи и регулатори по целия свят затягат регулациите на начина, по който компаниите съхраняват и опазват потребителските данни, след проблемните случаи с Equifax, Facebook и Uber Technologies.

По-късно този месец Европейският съюз (ЕС) ще започне да прилага нов по-стриктен закон - GDPR, който ще сключва солидни глоби за нарушителите.

Twitter е открила бъга преди няколко седмици и се е обърнала към част от регулаторите, допълва източникът, пожелал анонимност.

Американската федерална търговска комисия, която разследва компаниите, обвинени в съмнителни практики, свързани със сигурността на данните, отказва да коментира случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още