IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber продаде индийското си звено за доставки на храна

Купувачът е конкурентът Zomato

14:13 | 21.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Гигантът в споделеното пътуване Uber заяви, че е продал звеното си за доставка на храна в Индия на конкурента си Zomato в рамките на сделка изцяло в акции, пише CNBC.

Продажбата дава на Uber 9,99% дял в индийския стартъп, който предлага доставки на храна и е агрегатор на ресторанти.

Zomato е подкрепена от звеното на Alibaba – Ant Financial, което наскоро реши да инвестира до 150 млн. долара при предварителна оценка от 3 млрд. долара, сочат финансови документи на акционера на Zomato – Info Edge.

На база на тази оценка делът на Uber в Zomato ще е на стойност около 300 млн. долара. Uber отказва да коментира стойността на сделката.

Uber Eats ще спре операциите си от днес и ще насочва ресторанти, партньори за доставки и потребители към приложението на Zomato.

„Индия остава особено важен пазар за Uber и ние искаме да продължим да инвестираме в разрастването на местния ни бизнес с превози, който вече е явен лидер в тази категория“, коментира главният изпълнителен директор Дара Косровшахи.

Технологичният гигант е под натиск от страна на инвеститорите да преобърне бизнеса си. Миналата година компанията отчете 5,2 млрд. долара загуба за второто тримесечие и съкрати стотици служители през 2019 г.

На индийския пазар на споделени пътувания Uber ще продължи да се конкурира със стартъпа Ola. Преди това Uber излезе от бизнеса с Eats в Южна Корея.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още