IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber се завръща във Финландия след промяна в закона

Новата регулация насърчава новите бизнес модели

16:00 | 04.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies ще пусне отново услугите си във Финландия след едногодишна пауза, след като нов закон за транспорта влезе в сила в страната през тази седмица, пише Bloomberg.

Базираният в Сан Франциско стартъп спря операциите си във Финландия през миналата година, като очакваше приемането на новия закон.

"Тези нови регулации влязоха в сила сега и ние сме щастливи да започнем отново в Хелзинки днес“, коментира Джоел Ярвинен, генерален мениджър на Uber за региона.

Ходът на Финландия внася промени в стриктно регулираният преди транспортен пазар и подкрепя нови бизнес модели, включително дигитализацията и новите технологии, обяви Министерството на транспорта на своя уебсайт.

Шофьорите на Uber в страната бяха изправени пред опасност от преследване от закона и налагането на солидни глоби, като част от полицейските атаки срещу шофьорите, които нямат разрешения за таксиметрови превози. Но пътуванията на Uber ще стартират отново в Хелзинки и региона още днес и ще се изпълняват от професионални и лицензирани шофьори в рамките на услугите UberX и Uber Black.

Ходът е част от усилията на новия главен изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи да възстанови отношенията си местните регулатори във време на големи сътресения за фирмата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още