IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успехът на Ericsson зависи от това индустриите да заложат на 5G

Компанията иска да премине от съкращаване на разходите към експанзия

21:44 | 21.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шведската компания Ericsson има нужда редица индустрии да се насочат към 5G услуги, ако тя като производител на мрежово оборудване иска да получи дългосрочен тласък на бизнеса, който да ѝ позволи да премине от съкращаване на разходите към експанзия, предава Ройтерс.

Засега компанията се фокусира върху плана си за съкращаване на разходите, който тече до 2020 г., за да се насочи към рентабилност. Тя се надява, че този растеж след това ще се запази или ще ускори темпа си, когато 5G мрежите започнат да навлизат в началото на следващото десетилетие.

Борейки се с по-слаби приходи откакто продажбите, свързани с 4G достигнаха пика си в средата на това десетилетие, Ericsson се надява да възстанови растежа си с появата на нови мобилни компании в 10 сектора, като производството, енергетиката и обществената сигурност.

Ericsson залага, че новите бизнес модели, които ще се появят благодарение на 5G технологиите, могат да доведат до 36% скок на телекомуникационните услуги.

"Има огромни възможности, към които да се обърнем. Зависи от нас като индустрия да се уверим, че възможно най-голяма част от тази потенциална стойност ще се материализира“, коментира Кристиан Хеделин, ръководител „Стратегии“ на мрежовия бизнес на Ericsson.

Шведският гигант не може да прогнозира какъв растеж може да очаква бизнесът ѝ. В момента тя е вторият по големина доставчик на мрежовото оборудване след китайската Huawei и се нарежда пред финландската Nokia.

Хеделин посочва, че в исторически план телекомите са инвестирали около 2-3% от общите си приходи в мобилни мрежи, което значи между 35-70 млрд. долара за производителите на оборудване, въз основа на предполагаемите темпове на растеж на индустрията в прогнозите на Ericsson за 2026 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още