IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi отчете 1 млрд. долара загуба за първото тримесечие

Продажбите на смартфони на компанията са скочили с 88 на сто благодарение на силния растеж в чужбина

16:10 | 11.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският производител на смартфони Xiaomi отчете нетна загуба за първото тримесечие в размер на 7 млрд. юана (1,09 млрд. долара). Новините идват в навечерието на първичното публично предлагане на компанията, предава Ройтерс.

За сравнение - за цялата 2017 г. Xiaomi е генерирала 43,89 млрд. юана загуба, сочи чернова на проспекта ѝ.

Като се изключат еднократните елементи, Xiaomi е генерирала нетна печалба от 1,04 млрд. юана за първото тримесечие, спрямо 3,9 млрд. юана за цялата 2017 г.

Продажбите на смартфони на компанията са скочили с 88 на сто благодарение на силния растеж в чужбина, с което са помогнали приходите на Xiaomi да нараснат до 34 млрд. юана (5,3 млрд. долара) за периода. През миналата година сумата е достигнала 114,6 млрд. юана.

Xiaomi не е разкрила точно каква цел си поставя за IPO-то, нито какъв брой акции ще предложи.

Очакванията са компанията да набере около 10 млрд. долара от IPO в Хонконг, което има потенциала да е най-голямото листване в света от близо четири години, твърдят източници.

До 30% от акциите се очаква да бъдат продадени като китайски депозитарни разписки в континенталната част на Китай, допълват източниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още