IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon пусна собствена марка храни за домашни любимци

Компанията вече предлага суха храна за кучета

10:59 | 03.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Amazon.com пусна собствена марка продукти за домашни любимци, наречена Wag. Ходът е част от усилията на компанията да разшири своите лични марки, които включват такива за батерии, бебешки продукти, дрехи и стоки за дома, пише Bloomberg.

Брандът Wag беше пуснат в сряда със суха кучешка храна. Amazon планира да разшири селекцията като включи и други кучешки продукти.

Марката е достъпна единствено за абонатите на Amazon Prime, които плащат месечна такса в замяна на бързи доставки, видео и музикална стрийминг услуга.

Случващото се представлява заплаха за Petco Animal Suppliers и PetSmart, която придоби Chewy.com миналата година за над 3 млрд. долара, както и за големи търговци и супермаркети, които продават продукти за домашни любимци.

Кучешката храна е продукт, от който трудно се печели онлайн, защото е тежък и скъп за доставка. Тази категория привлича Amazon, тъй като стопаните на животни купуват често и ползват редовно онлайн платформата за продажби. Освен това това е ключова категория за хранителните магазини и конкурентите на Amazon като Walmart, която има собствена марка кучешки храни.

Wag.com, която преди това беше собственост на Quidsi, сега пренасочва към страницата за храни за домашни любимци на Amazon, която включва нова иконка за частна марка кучешка храна. Гигантът в електронната търговия закри Quidsi миналата година, посочвайки, че не може да генерира печалба. Базираната в Сиатъл Amazon придоби Quidsi, която притежава още Diapers.com и Soap.com, за 545 млн. долара през 2011 г., за да елиминира конкурент и да привлече клиенти.

Американските стопани на домашни любимци ще похарчат 72,1 млрд. долара за животни, за грижи и продукти за тях в рамките на тази година. Около 30 млрд. долара от тази сума е за храни, сочи Американската асоциация за продукти за домашни любимци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още