Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

БНБ пусна сребърна монета "100 години Национална музикална академия"

Тиражът на десетолевката е 3 хиляди броя, може да се купи от 21 юни

БНБ пусна сребърна монета "100 години Национална музикална академия"

От 21 юни Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години Национална музикална академия“. Тиражът на десетолевката е 3 хиляди броя, а цената, на която ще могат да я вземат купувачите, е 96 лева, съобщи централната банка.

Още по темата

На лицето на новата българска възпоменателна монета е изобразена емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата. В полукръг горе има надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“, а отдолу – годината на емисията „2021“ и номиналната стойност „10 ЛЕВА“, а под тях венец от стилизирани лаврови клонки.

На гърба на монетата са изобразени: в средата петолиние с ключ сол във вид на стилизирана птица и вляво от него надпис „100 години“. Околовръст е надписът „НАЦИОНАЛНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ“ и две стилизирани лаврови клонки.

Автори на художествения проект са дизайнерите Стоян Дечев и Мартин Йорданов.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк.

В периода от 21 до 23 юни всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до два броя монети, след което възпоменателната монета „100 години Национална музикална академия“ ще се продава без ограничения.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „100 години Национална музикална академия“, емисия 2021 г. (линк).

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кадър на деня за 27 юли