Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Бургас стана най-добрият град за живеене за 2018 г.

София беше отличена като „Евро град“, а Димитровград стана „Бизнес град“

Бургас стана най-добрият град за живеене за 2018 г.

Снимка: Pixabay

Най-добрият град за живеене през 2018 г. е Бургас. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев. Церемонията, с която завършва националният конкурс, организиран за 11 път от „Дарик“, се състоя днес в столицата, съобщава БТА.

В категорията "Зелен град" беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90% от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици. 

Като "Евро град" беше определена София. Вярвам, че всеки кмет на всяка община се опитва да прави най-доброто за неговия град, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че това е екипна работа, защото никой кмет и никой град не може да се справи сам. 

Още по темата

„Бизнес град“ е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян стана град на знанието. В конкурса "Моят град е моята крепост" - част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

В категорията "Град на финансовата устойчивост" наградата връчи на Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, според Горанов, е, че в повечето категории наградите отиват в Южна България. По думите му сега те, като управляващи, трябва да се насочат към подкрепа на Северна България, особено в развитието на инфраструктурата. 

Този конкурес „стимулира конкуренцията, кметовете, администрациите да се опитват да бъдат все по-добри. Тази надпревара води до по-добри резултати това е доказан факт. Интригата, стремежът да си по-добър вади най-доброто и от политическите ръководители и от администрацията“, така вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата отговори на въпроса какво показват тези награди, цитиран от Българска национална телевизия.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
11
 
4
khao до: to66e
преди 1 година
Няма профилна снимка
но пък имате една голяма фабрика дето ви трови в малките часове докато спите :):)
1
 
7
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ПЪЛЕН Т@ШАК! ЕДНИ И СЪЩИ ГРАДОВЕ,ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.....БУЛШИТ ОТВСЯКЪДЕ!НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ КОМУНИЗМА-ТАКА СЕ ГЛАСУВАШЕ И ТОГАВА!!
4
 
10
 
2
fri
преди 1 година
От година на година по-лошо става. По главната пешеходна улица трябва да гледаш къде вървиш, че отгоре ти ще те нацвъка някое пиле, а част от улицата е в бяло от акитата и вони... та трябва да си запушиш носа. Преди години я миеха всяка ден, а сега не.
ББ и другите, които идват в Бургас, ги водят само на определени чисти места.
Да бяха видяли малктие улички и най-вече квартала на запад - гледаш да не стъпиш на кучешко ако и си запушваш носа, особено когато е валяло, а и трябва едновременно да се оглеждаш от кое дърво ще падне клон от неокастрените дървета да те утрепе.
3
 
18
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
От 20 години в Бургас една фабрика не е отворена. Да не говорим колко се затвориха..., а най-добрия град за живеене! Боже прибери си вересиите.

Още от Новини
Действията на Swatch срещу сивия пазар засягат финансовите резултати