IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас стана най-добрият град за живеене за 2018 г.

София беше отличена като „Евро град“, а Димитровград стана „Бизнес град“

17:52 | 07.06.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Най-добрият град за живеене през 2018 г. е Бургас. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев. Церемонията, с която завършва националният конкурс, организиран за 11 път от „Дарик“, се състоя днес в столицата, съобщава БТА.

В категорията "Зелен град" беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90% от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици. 

Като "Евро град" беше определена София. Вярвам, че всеки кмет на всяка община се опитва да прави най-доброто за неговия град, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че това е екипна работа, защото никой кмет и никой град не може да се справи сам. 

„Бизнес град“ е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян стана град на знанието. В конкурса "Моят град е моята крепост" - част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

В категорията "Град на финансовата устойчивост" наградата връчи на Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, според Горанов, е, че в повечето категории наградите отиват в Южна България. По думите му сега те, като управляващи, трябва да се насочат към подкрепа на Северна България, особено в развитието на инфраструктурата. 

Този конкурес „стимулира конкуренцията, кметовете, администрациите да се опитват да бъдат все по-добри. Тази надпревара води до по-добри резултати това е доказан факт. Интригата, стремежът да си по-добър вади най-доброто и от политическите ръководители и от администрацията“, така вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата отговори на въпроса какво показват тези награди, цитиран от Българска национална телевизия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 11 rate down comment 1
khao
преди 5 години
но пък имате една голяма фабрика дето ви трови в малките часове докато спите :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
dzengata
преди 5 години
МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ПЪЛЕН Т***ШАК! ЕДНИ И СЪЩИ ГРАДОВЕ,ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.....БУЛШИТ ОТВСЯКЪДЕ!НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ КОМУНИЗМА-ТАКА СЕ ГЛАСУВАШЕ И ТОГАВА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 4
fri
преди 5 години
От година на година по-лошо става. По главната пешеходна улица трябва да гледаш къде вървиш, че отгоре ти ще те нацвъка някое пиле, а част от улицата е в бяло от акитата и вони... та трябва да си запушиш носа. Преди години я миеха всяка ден, а сега не.ББ и другите, които идват в Бургас, ги водят само на определени чисти места.Да бяха видяли малктие улички и най-вече квартала на запад - гледаш да не стъпиш на кучешко ако и си запушваш носа, особено когато е валяло, а и трябва едновременно да се оглеждаш от кое дърво ще падне клон от неокастрените дървета да те утрепе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 3
to66e
преди 5 години
От 20 години в Бургас една фабрика не е отворена. Да не говорим колко се затвориха..., а най-добрия град за живеене! Боже прибери си вересиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още