IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Джурасик свят: Рухналото царство" с боксофис дебют от над 100 млн. долара

Лентата генерира 150 млн. долара в кината в САЩ и Канада

12:00 | 25.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jurassic World Facebook page</em></p>

Снимка: Jurassic World Facebook page

"Джурасик свят: Рухналото царство“ оглави боксофиса в Северна Америка, събирайки над 100 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд. Едва за втори път в историята филми преминава тази граница в рамките на два поредни уикенда, пише Bloomberg.

Петият филм от франчайза, разказващ за тематичен парк с динозаври, събра 150 млн. долара в кината в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore. Филмът успя да надмине прогнозата за 129 млн. долара приходи на Box Office Pro.

Успехът следва дебюта от над 100 млн. долара на „Феноменалните 2“ на Walt Disney, който тази седмица генерира 80,9 млн. долара приходи и се класира втори.

"Рухналото кралство“ на Universal Pictures и Amblin Entertainment на Стивън Спилбърг беше единствената голяма премиера този уикенд. Това е второто възобновено продължение на франчайза, който се появи през 1992 г. като „Джурасик парк“, режисиран от Спилбърг.

Критиците не са единодушни за филма, но приветстват добрия му боксофис резултат. За сравнение през 2015 г. „Джурасик свят“ събра 209 млн. долара в рамките на първия си уикенд по кината. Universal вече подготвя и трета продукция от поредицата, която ще излезе по кината през 2021 г.

В „Рухналото царство“ действието се развива три години след като динозаврите успяват да избягат от курорта „Джурасик свят“. Островът е изоставен, но изригващ вулкан заплашва да унищожи динозаврите.

Крис Прат, който влиза в ролята на безстрашния Оуън Грейди, се връща в парка заедно с Клеър Деринг, която управлява кампания за защита на животните. Заедно те се опитват да спасят динозаврите, докато група ловци искат да ги продадат за огромна сума.

Продукцията струва 170 млн. долара без рекламните разходи според Box Office Mojo. Само 54% от критиците са дали положителни отзиви за лентата по данни на Rottentomatoes.com. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още