IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днешният мач с Южна Корея може да струва на Германия 200 млн. евро

Около 30% от служителите в страната все още ще са на работа, когато мачът започне в 16 ч. местно време

16:55 | 27.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските запалянковци, които искат да гледат своя национален отбор в мача му срещу Южна Корея по-късно днес, може да струват на най-голямата европейска икономика до 200 млн. евро.

Срещата, която ще определи кой отбор ще продължи в следващия кръг на Световното първенство, започва в 16 ч. берлинско време (17 ч. българско време – бел. ред.). Това обаче може да се окаже проблем, тъй като тогава около 30% от германските служители все още са на работа, показват изчисления на Cologne Institute for Economic Research, цитирани от Bloomberg.

Според данните, ако всеки втори човек гледа днешния решаващ мач, губейки средно по час от работното си време, то това би струвало на германската икономика между 130 млн. евро и 200 млн. евро.

Сметките са базирани на изчисления за разходите за труд и почивка в Германия и важат за служители, които не са с намалено работно време или в почивка.

Експертът по пазар на труда от института Кристоф Шрьодер посочва, че въпреки всичко не е изключено да има и положителен ефект от днешната игра върху продуктивността. Според него „невинаги става въпрос само за пари, но и за сплотяване на екипа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още